dimecres, 24 d’abril del 2013

Crònica de la Revetlla de Sant Jordi i Diada de Sant Jordi 2013


El passat,  22 d’abril de 2013, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya proposava la primera Revetlla de Sant Jordi com a festa i celebració de les biblioteques públiques.




Tastets literaris, concerts, poemes musicats i clubs de lectura es van celebrar arreu de les diferents biblioteques del nostre país, activitats que van servir per escalfar motors abans del dia del llibre i de la rosa
Per primer cop en la història, les biblioteques de Catalunya proposaven allargar la celebració de Sant Jordi començant la festivitat el vespre abans de la diada.


I a la Biblioteca de Roquetes, vam celebrar la 1ª Diada de Sant Jordi amb un reconeixement als assistents a l’activitat “Ara llegeixes tu”, una activitat que es va iniciar al setembre i que finalitzarà aquest proper mes de juny. Amb aquesta activitat fomentem l’hàbit lector entre els nostres xiquets i xiquetes i promovem el gust per la lectura des de ben jovenets. L’activitat ha estat organitzada i conduïda per la companya Judit Tomé, i l’experiència ha estat d’allò més positiva.
Donem les gràcies a tots els xiquets i xiquetes de l’”Ara llegeixes tu”, i als pares i mares que els acompanyen cada dijous.
Adela, Sandra, Dylan, Amal, Malaika, David, Genís, Arnau, Tarik, Kautar i Oumaina.


Donem les gràcies també a Òmnium Cultural, i en especial a la Dolors Queralt, Presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre pel recolzament econòmic i el suport que donen sempre a totes les activitats de la Biblioteca.
I gràcies a l’amic Emigdi Subirats, per acceptar la nostra proposta i ser l’encarregat de conduir l’acte de celebració de la primera Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca de Roquetes.






La presentació del  llibre “Gerard Vergés i Príncep” d’Emigdi Subirats, professor i escriptor, ca donar el tret de sortida d’aquesta primera Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca de Roquetes. I amb l’ajuda dels nostres jovenets lectors i lectores, donàrem peu a l’ inici d’aquesta presentació a través de la lectura d’uns petits versos del gran Gerard Vergés.




L’endemà, 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, l’equip de la biblioteca va començar el dia participant a la I Marató de Lectura a l’Escola de Ferreries. 




Una experiència meravellosa, al voltant dels contes i la lectura.

Més tard, ens desplaçàvem al carrer major de Roquetes, per organitzar la tradicional parada de llibres de la Biblioteca. Ambient festiu, tradició i molta alegria en una Diada de Sant Jordi plena de llibres i roses.




A primera hora de la tarda, la biblioteca tornava a estar al carrer major de la nostra població per realitzar un taller infantil. Xiquets i xiquetes van confeccionar el seu propi drac de Sant Jordi.





Cap al vespre, i com a acte de tancament de la Diada de Sant Jordi, a l’àrea polivalent de la Biblioteca es va presentar el llibre “L’Aventura de l’Ànima: El viatge de l’ànima al teu cos físic” a càrrec de l’autor, Josep Soler, creador de l’Escola i el Mètode l’Aventura de l’Ànima. Acte organitzat per Arjuna Tortosa.




Gràcies a tots i a totes, en nom de tot l’equip de la Biblioteca de Roquetes.