dimarts, 19 de març del 2013

Últimes novetats


Una visió dels inicis del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels primers temps de l’Scriptorium, amb el cant del ventre de la terra que donarà lloc a l’Escolania, a través d’uns personatges que conformen el fresc extraordinari d’una terra de frontera, la Catalunya que s’expandia cap al sud per assolir la seva plena identitat com a poble. 
A començament del segle xi, l’abat Oliba pren una decisió que trastoca l’ordre establert. Un petit grup de monjos s’instal·la en una de les ermites amb la missió de posar les bases del monestir. Entre ells, l’exsoldat del comte Berenguer Ramon I, Dalmau Savarés, que es debat entre dos futurs excloents: l’espiritualitat transformadora d’en Basili, l’eremita, contra el poder mundà de l’Església. 



Coia Valls recrea amb la seva magistral minuciositat un episodi perdut de la nostra història. Tot un homenatge a la muntanya de Montserrat i al mar que va ocupar aquest territori màgic en el despertar dels temps.






La selva tropical sembla contenir l'alè en la calor humida del capvespre. Asseguda davant la seva cabana, l'Elianta mira en Sandro, que s'apropa a ella. Per què aquest estrany misteriós s'acosta per destruir la pau i la serenitat de la seva tribu? Què han fet ells per merèixer-ho? La determinació de l'Elianta per salvar els seus és cada vegada més gran, i no permetrà de cap de les maneres que aquest intrús acabi amb la felicitat del seu poble.
















En ple Renaixement, en Joan i l’Anna regenten una llibreria que es converteix en el centre de les intrigues de Roma. L'establiment és un símbol del clan català dels Borgia, que governa la ciutat amb mà de ferro, i, per tant, un objectiu a destruir per part de les grans famílies romanes que ordeixen la caiguda del papa Alexandre VI i dels seus ambiciosos fills Joan, Cèsar i Lucrècia. 
En Joan i l’Anna són feliços malgrat les traïcions, els complots, els adulteris, les guerres i els assassinats que els envolten. Però en Joan de Borgia, un jove que no accepta negatives i en qui el seu pare, el papa, ha delegat tot el seu poder, s'encapritxa de l'Anna. A partir d'aquest moment en Joan i l’Anna s'hauran d'enfrontar, també, al poder dels seus protectors, els Borgia, per salvar el seu amor, la seva família i la seva dignitat. 

Aquest és l'inici d'una gesta que portarà el llibreter a lluitar al costat del Gran Capità per la conquesta de Nàpols, a convertir-se en frare per enderrocar Savonarola a Florència, a enfrontar-se a la Inquisició i a la pesta a Barcelona, a lluitar contra naus corsàries a la Mediterrània i a participar en les misèries, la glòria i la caiguda d'uns personatges fascinants i únics en la història: els Borgia.