dilluns, 18 de març del 2013

L'hora dels més petits

Divendres passat vam començar una nova activitat, un taller per introduir els llibres amb els més petits, xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. Per al primer dia vam preparar una sessió que ja havíem fet l'any passat i que va molt bé per entendre la filosofia dels nous lectors: els pares s'han de posar al mateix nivell que els petits, sense condicionar-los en el contingut, només en la manera de fer servir els llibres.
Per això vam tornar a portar els llibres de Bruno Munari i  de Katsumi Komagata. Una joia de llibres que no tenen lletres! I que així no es poden explicar... els hem d'entendre a la vegada que ho fan els petits.


A partir d'aquí encetarem una nova activitat, que es dirà L'hora dels més petits i que farem cada quinze dies, el primer i el tercer divendres de cada mes, de 5 a 6 de la tarda. Anirem treballant amb llibres de formats especials i anirem introduint petits contes que els vagin estimulant les ganes de mirar llibres i més endavant, llegir-los!


Creem un ambient tranquil, net i ens anem passant els llibres, a la vegada que compartim experiències lectores. Els petits han d'anar acompanyats d'almenys un adult i a poc a poc anirem aprenent a descobrir què s'amaga dins els llibres!!