divendres, 15 de març del 2013

Algunes de les novetats a la biblioteca...

"Ainhoa ​​Elizasu va ser la segona víctima del Basajaun, encara que llavors la premsa encara no ho deia així. Va ser una mica més tard quan va transcendir que al voltant dels cadàvers apareixien pèls d'animal, restes de pell i rastres dubtosament humans, units a una mena de fúnebre cerimònia de purificació. Una força maligna, tel · lúrica i ancestral semblava haver marcat els cossos d'aquelles gairebé nenes amb la roba esquinçada, el borrissol púbic rasurat i les mans disposades en actitud virginal. "












“Dos mons, dues cultures, tres vides plenes de dilemes. La Lola, una pediatra separada de fa poc, sap que als seus trenta-nou anys li queden poques oportunitats per ser mare. L’Aminata, en canvi, una jove gambiana, ha decidit que no vol tenir més fills. Potser perquè l’aixopluc del baobab de la infantesa s’ha esvaït i ara viu en un territori hostil. La feina és incerta, acaba de descobrir la intenció del marit d’afegir una segona esposa a la família i la filla gran s’ha tornat rebel.
Efectivament, la Binta, la millor estudiat de l’institut i en plena eclosió adolescent, està disposada a trencar els tabús i les tradicions de la família: s’ha enamorat d’un noi blanc, s’avergonyeix de l’analfabetisme de la mare i, sobretot, no li perdona la seva mutilació. La Lola, la metgessa d’ulls hipnòtics com el mar, de mica en mica es guanya la confiança de l’Aminata i la Binta i s’involucra perillosament.”





 “El gener de 1748, una dona negra passeja pels carrers de Sevilla. Enrere ha deixat un passat esclau a la llunyana Cuba, el fill al que mai tornarà a veure i un llarg viatge en vaixell fins les costes espanyoles. Caritat ja no té un amo que li doni ordres, però tampoc un lloc on aixoplugar-se, quan es creua en el seu camí Milagros Carmona, una jove gitana de Triana per les venes de la qual corre la sang de la rebel·lia i l’art dels de la seva raça.”



"1959
En un calorós dia d'estiu, mentre la seva família es va de pícnic al rierol de la seva granja a Suffolk, l'adolescent Llorer s'amaga a la casa de l'arbre de la seva infància, fantasiejant amb un noi anomenat Billy, una fugida a Londres i un futur grandiós que espera amb impaciència. No obstant això, abans que aquesta tarda idíl · lica toc a la seva fi, Llorer presenciarà un crim aterridor que ho canviarà tot.
2011
Sent ja una actriu cèlebre, Llorer es veu aclaparada per les ombres del seu passat. Assetjada pels records i el misteri del que va veure aquell dia, torna a la llar familiar i comença a desenredar cada racó de la seva memòria a la recerca d'aquella història. Una història de tres desconeguts procedents de mons molt diferents-Dorothy, Habitatge i Jimmy-que coincideixen al Londres dels anys de la Segona Guerra Mundial i les vides quedaran unides de forma funesta i inexorable.
Alternant els anys trenta, els cinquanta-aquest, L'aniversari secret és un relat fascinant de misteris i secrets, teatre i farsa, d'un assassinat i d'un amor imperible"