dijous, 28 de juny del 2012

Ja tenim el panoli a la Biblioteca

Demà comencen les Festes Majors de Roquetes, i avui seguint la tradició, les pubilles i pubilletes reparteixen el panoli per la Raval de Cristo, Urb. Torre d'en Gil, Raval de la Mercè.


Gràcies pubilles i pubilletes per pensar en natros!
Molt bones Festes Majors a tothom!

dimecres, 27 de juny del 2012

Horari estiu

La Bibliteca de Roquetes Mercè Lleixà us informa del nou horari d'aquest estiu.

Divendres 29 de juny obrirem només al matí, 
de 10 a 13.30 hores. 


dissabte, 23 de juny del 2012

Tengo ganas de ti



Tengo ganas de ti, és la segona part d'"A tres metros sobre el cielo", Federico Moccia ens captiva amb una deliciosa novel · la que ens parla de desitjos, amor i somnis.
La seva primera obra fou tot un best-seller juvenil, i amb la segona també va triomfar, doncs aconsegueix connectar amb als seus joves lectors.
Alguns dels seus altres títols són: Amore 14, Perdona si te llamo amor, Carolina se enamora, Esta noche dime que me quieres.


"Després de passar dos anys a Nova York, Step torna a Roma. El record de Babi l'ha acompanyat tot aquest temps i tem el moment de retrobar-se amb ella.
Aviat s'adona que les coses han canviat i que, a poc a poc, haurà de reconstruir la seva vida a Itàlia: fer nous amics, aconseguir una feina, començar una nova etapa ... Quan coneix a Gin, una noia alegre i preciosa, creu que podrà tornar a enamorar. Però no és fàcil oblidar a Babi i quan, per casualitat, ensopega amb ella sent com tot el seu món trontolla ... És possible reviure la màgia del primer amor?"


22 de juny s'estrena l'adaptació cinematogràfica de la novel·la, sota la direcció de Fernando González Molina ens trobem a Mario Casas, María Valverde, Álvaro Cervantes, Clara Lago, Marina Salas, Luis Fernández, Andrea Duro, Nerea Camacho, Diego Martín,...




divendres, 22 de juny del 2012

Taller de construccions

Ahir dijous vàrem realitzar el taller de construccions. Era la segona sessió dels tallers que de manera conjunta organitzava la Biblioteca de Roquetes i el Centre Obert Xirinxina.

Els xiquets i xiquetes que participaven al taller havien d'organitzar-se en grups, l'objectiu era treballar en equip. Els materials eren els kits d'Obra Social La Caixa.
Disposaven d'un kit per grup, amb peces diferents, amb elles havien de fer una construcció, allò que volguessin o imaginessin, però clar, havien d'aconseguir el més difícil, arribar a un acord.
La veritat, hi ha equips que varen treballar més....podríem dir, cohesionats, i d'altres, varen anar més...podríem dir, dispersos. 
Però tots treballaren per un mateix objectiu.
Enhorabona als equips per les seves construccions!







dijous, 21 de juny del 2012

Hàbit lector. Consells d'estiu

Us recomanem alguns consell d'estiu senzills per iniciar els nens en l'hàbit de la lectura.
L'estiu és un bon moment!




Volem iniciar el nostre fill en la lectura, volem que toqui llibres, el fullegi, es sorprengui, però... pensem que potser és massa petit i no comprendrà les coses.
Us facilitem l'article escrit per la Glòria Gorchs, bibliotecària, que amb el títol "Reflexions al voltant dels bebes i la lectura" en ajudarà a comprendre el què perceben els bebes d'un llibre


Interessant article!

dimecres, 20 de juny del 2012

Les revistes de la Biblioteca a les cafeteries de Roquetes

Ja podeu gaudir d'un bon cafè o una copa a les cafeteries de Roquetes i fer-ho amb companyia de les lectures més refrescants!!



dimarts, 19 de juny del 2012

A les Terres de l'Ebre llegim

Estem preparant un vídeoclip per a promocionar la nova campanya de foment a la lectura que engegarem aquest proper setembre, i necessitem les vostres fotografies!.

Només cal que ens envieu una imatge on es mostri que esteu llegint (podeu sortir-hi o bé restar a l'anonimat només mostrant part del llibre, com vosaltres vulgueu!).

Podeu fer-nos arribar les imatges de la manera què us sigui més còmoda:

per correu electrònic: biblioteca@roquetes.cat
al mur del nostre facebook: Biblioteca de Roquetes
al twitter de la biblioteca : @BiblioRoquetes amb el #alebrellegim


Ens ajudeu?
#alebrellegim 

I tant que sí!



Moltes gràcies!!

Podeu anar veient les fotografies al nostre Pinterest: http://pinterest.com/biblioroquetes/

divendres, 15 de juny del 2012

Exposem els llibres del taller de bebes

Ja tenim els llibres d'artista que farem servir per al taller amb bebes del dimarts que ve, dia 19 de juny. Són llibres de Bruno Munari i Katsumi Komagata i com que són tan bonics, els hem exposat per a compartir-los amb tothom, aquest estiu. Si passeu per la biblio, no deixeu de donar-los una ullada!
Es tracta d'uns llibres molt especials, pensats expressament per als més petits i amb un procés de fabricació molt concret, amb materials escollits, delicats troquelats, diferents opcions de mirar, molts descobriments per a qui està descobrint el món... Una delícia de llibres!!

Novetats estiu 2012

Jo he servit el Rei d'Anglaterra de Bohumil Hrabal



Ple de candor i d’un amoralisme sorprenent, Jo he servit el rei d’Anglaterra és un llarg i esplèndid monòleg sobre la grandesa i la decadència. Jan Díte és un cambrer d’un cafè de Praga que està disposat a tot per fer-se milionari. A partir d’aquest nus argumental, Hrabal ens passeja per la Bohèmia dels anys vint i l’acompanya el jove proletari fins a l’ocupació alemanya i la comunista (el 1968), en un relat al mes pur estil rabelaisià, ple d’escenes hilarants. Però les aventures i desventures d’aquest personatge de la picaresca centreeuropea, plantejades en clau grotesca, no han d’enganyar sobre l’abast i l’ambició d’aquesta gran novel·la, que tracta temes com el col·laboracionisme, la guerra, l’arribada dels comunistes al poder, i que constitueix una brillant reflexió sobre la condició humana.

Monika Zgustova, amiga i biògrafa de Hrabal, és la còmplice perfecta d’aquesta operació de recuperació d’un autor txec esdevingut clàssic.
Una tendra donzella de Joyce Carol Oates





Katya Spivak, una jove de setze anys, fa de mainadera durant l’estiu al port de Bayhead, Nova Jersey. Marcus Kidder, amb vora setanta anys, és un artista de la localitat molt respectat, un home elegant i educat que amaga un propòsit fosc sota una aparença benintencionada. L’interés que té el senyor Kidder per ella afalaga Katya, qui, provinent d’una família des­estructurada, no s’havia sentit tan estimada mai. Els regals cars, els diners, la proposta de pintar-la, el descobriment d’uns llibres infantils preciosos dels quals és autor... tot plegat fa que Katya no puga evitar sentir-se atreta per ell. Però, d’una manera quasi imperceptible, la relació entre tots dos va canviant i res no serà tan innocent com semblava al començament. 
 En aquesta novel·la inquietant, Oates barreja una tensió creixent amb la crítica subtil a la burgesia de la costa est americana, mentre la trama avança d’una manera inexorable cap a un final tan imprevisible com terroríficament poètic.


dijous, 14 de juny del 2012

Taller de mandales

Aquesta tarda a la sala polivalent hem fet un taller de mandales

La Biblioteca de Roquetes i el Centre Obert Xirinxina hem realitzat aquesta activitat per als xiquets i xiquetes, que val a dir, han estat molt concentrats, per tant  l'objectiu s'ha aconseguit!


Amb els kits de Obra social La Caixa hem dut a terme aquesta activitat. 
Amb l'ajuda d'unes plantilles i unes fitxes, els xiquets han confeccionat la seva pròpia mandala, aquella que més els ha agradat i després l'han pintada.



Preteníem que l'estona de l'activitat estiguessin en silenci, concentrats en el dibuix, sense presses... i la veritat és que ho han fet molt bé.
Animem a tots els xiquets i xiquetes a pintar mandales!

El dijous de la propera setmana realitzarem un altre taller, aquest cop de construccions. Sabeu treballar en equip?

Prevenció i salut en la dona

El passat dia 28 de maig, commemoravem el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones.

A la biblioteca, la Dra. Araceli Grau, metge especialista en medicina familiar i comunitària,  realitzà una xerrada que amb el títol Prevenció i salut en la dona ens donava alguns consells per tenir més cura de la nostra salut i símptomes que ens poden alertar.


Per a totes les que no vareu poder venir a la xerrada, us facilitem la presentació de la Dra. Araceli.



Salut!

dimecres, 13 de juny del 2012

La Punyeta: el programa de ràdio de la biblioteca a AntenaCaro


La Punyeta,  Biblioteca de Roquetes. (13/06/2012)

Begonya Ferré, Directora de la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, ens dona a conèixer les activitats, exposicions i novetats de la setmana així com les diferents propostes culturals que es fan al municipi i Terres de l'Ebre. Tot això ho explica a La Punyeta, el butlletí Informatiu de la Biblioteca en format ràdio.


Llibres genials, per a ulls petits. Taller amb bebes

Us presentem una activitat per als bebes de 0 a 3 anys. Veurem els llibres d'una altra manera, aprendrem a veure'ls d'una altra manera i a disfrutar-los molt, però són uns llibres especials, són llibres d'artista! Dels autors Bruno Munari i Katsumi Komagata.


Ens agradaria que els més petits descobreixin aquestes petites obres d'art, que els seus ulls s'encarregaran de convertir en grans tresors! I que les mares i pares també aprenguem a mirar els llibres com si fossim petits, i així descobrir-ne encara més meravelles.


Per al bon desenvolupament del taller, els bebes han de venir acompanyats d'un adult, sense germans més grans de 3 anys i amb moltes ganes de xalar i de descobrir coses! Apunteu-vos a la biblio que les places són limitades.

Espais escrits

Espais escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català és una associació privada sense ànim de lucre. 
Amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, amb  l'objectiu d'articular els projectes de custòdia, recerca i difusió del llegat dels escriptors de la literatura catalana.
En els darrerers anys han sorgit diverses rutes literàries pels Països Catalans, algunes de les qual s'han quedat com a commemoració puntual d'una efemèride i altres s'han anat consolidant  com oferta cultural estable.
L'objectiu de la ruta literària és donar a conèixer el llegat de l'autor, posant en relació la literatura com aspectes bibliogràfics, llegir fragments de l'obra de l'autor  i els seu paisatge, tot visitant espai on va viure o que van inspirar la seva obra.

A Tortosa, amb Cristòfor Despuig Pinyol, es fa una passejada per Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, on tres interlocutors que passegen per Tortosa reflexionen sobre la realitat lingüística, social, política i eclesiàstica del Renaixement, amb 15 punts d'interès i una durada de 2-4 hores a peu. Visita guiada, concertació prèvia o segons calendari.

A Amposta, amb Sebastià Joan Arbó. L'home, la ribera, la paraula...segueix els espais on Arbó va passar la seva infantesa i joventut: la porta de la ribera dreta de l'Ebre, la seva gran inspiració.
Diferents llocs d'interès, durara una hora a peu o amb cotxe..Visita guiada, concertació prèvia o segons calendari.

dimarts, 12 de juny del 2012

Pa de Pagès Català

La Generalitat de Catalunya ha reconegut el nostre pa de pagès amb el distintiu Indicació Geogràfica Protegida (IGP)
És un producte totalment elaborat a mà i cada dia, amb autèntica massa mare i fermentacions lentes per aconseguir l’acidesa que el caracteritza i que li dona el seu sabor únic. 
Els establiments FORN DE PEROLADA I FORN DE PA I PASTISSERIA CARLOS TAL, com a membres de la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers, han impulsat aquesta iniciativa i per això us volen convidar a la presentació oficial que tindrà lloc: 
divendres 15 de juny a les 10:30h davant del Mercat de Roquetes.

dilluns, 11 de juny del 2012

Vine als nostres tallers!

Aquesta és una de les nostres propostes per aquest estiu.

Dos dates, dos tallers, dos finalitats.

La primera de les propostes, una trobada amb les mandales, les farem al nostre gust i després pintarem.
La segona de les propostes, un taller de construccions, on l'important serà el treball en equip.

Vine a passar una estona en nosaltres, els teus amics i companys.



dijous, 7 de juny del 2012

Geminis

Geminis. Micro-mostra de l'1 al 13 de juny. 
L'any 1952 neixia a Tortosa aquesta revista cultural impulsada per Gerard Vergés (1931) i Jesús Massip (1927). En plena dictadura franquista amb censura tant ideològica com lingüística, van publicar 43 exemplars fins l'any 1961.



"La destrucció del país.
L’intent d’arrabassar la seva ànima.
...Varen deixar petjades i buits, molts buits.

El poeta roquetero Jesús Massip i els poetes tortosins Gerard Vergés i Manolo Pérez Bonfill varen seguir algunes petjades i ompliren molts buits.
No varen restar sols i els 43 números de Geminis. Heroica revista junt al mestratge de Mn. Manyà en varen fer camí pels buits i ànimes del país."


 Darius Losei




Coordina: Darius Losei


Espais polivalents de la Biblioteca

Espais per consultar, prestar, connectar-se, informar-se...




Espais per xerrar, pensar, comunicar-se...


Espais per estudiar...


Espais per donar-se a conèixer i compartir experiències ...



Vine a la Biblioteca i troba el teu espai.

dimecres, 6 de juny del 2012

La Punyeta: el programa de ràdio de la biblioteca a AntenaCaro


La Punyeta, Biblioteca de Roquetes. (06/06/2012)

Judit Tomé, Tècnica de la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, ens dona a conèixer les activitats, exposicions i novetats de la setmana així com les diferents propostes culturals que es fan al municipi i Terres de l'Ebre. Avui també estrenem una nova secció on parlarem de com gaudir i planificar de la millor manera els nostres viatges. Tot això ho explica a La Punyeta, el butlletí Informatiu de la Biblioteca en format ràdio.


La barraca de Sant Antoni per Toni Vives

En motiu de l'acte de celebració del 5è aniversari de la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, el passat 27 d'abril  es presentava la lectura teatralitzada de la Barraca de Sant Antoni.


Sota la direcció de Toni Vives, varen col·laborar Arturo Gaya, Quique Pedret, Toni Martínez, Eusebi Morcillo, Ana Amaré, Ximo Beltran.

Us facilitem el vídeo per gaudir!

dilluns, 4 de juny del 2012

Agenda del mes de Juny


365 contes a la biblioteca



Divendres 1 de juny va tenir lloc a la sala polivalent de la Biblioteca de Roquetes la presentació del llibre 365 contes.
Idea original de Mònica Roig, però que sense la col·laboració de tots els escriptors que han aportat el seu conte no hagués estat possible aquest projecte, que començà sent un bloc, el bloc de 365 contes



Al llarg de 365 dies es varen anar penjant al bloc 365 contes, de 137 escriptors d'arreu que de forma voluntària feren la seva aportació a l'obra.
A la presentació, varen ser-hi alguns dels escriptors que varen fer la lectura dels respectius contes, amb l'acompanyament musical d'Albino Tena,