divendres, 23 de setembre del 2011

Arriba la tardor, i els èxits literàris a la Biblioteca

Habitacions tancades




A la convulsa i fascinant Barcelona del Modernisme, la matriarca d’una de les nissagues més prestigioses de la ciutat es disposa a organitzar el trasllat a la seva nova llar, un preciós palauet proper al naixent passeig de Gràcia. Les parets d’aquesta casa seran les guardianes silencioses d’unes vides plenes d’ambició, secrets inconfessables i passions ocultes. Aquesta és l’herència que el temps confiarà a Violeta, última integrant de la saga: el passat, vist des del present, sempre és un trencaclosques amb peces perdudes... 


Care Santos fa un recorregut històric i social que ens convida a reflexionar sobre la feble memòria que transmetem a les generacions que ens segueixen.

Les bodes del diable

La Barcelona del segle XIII sota l'amenaça del diable

A Barcelona, Marsella, Roma i també a Egipte, Mallorca i altres punts del Mediterrani, un inquietant misteri envolta la vida d’algunes persones. Som al segle XIII, quan l’amor és un conveni entre pares tutors, quan alguns amants no volen renunciar a la llibertat d’estimar, quan els catalans es llancen a la gran aventura comercial, mentre un diable de moltes cares va teixint una xarxa fantàstica damunt dels pobles.
Les bodes del diable és una llarga i intensa novel·la d’aventures en què els protagonistes emprenen un viatge per un món violent i religiós alhora, a la recerca de l’amor i de la felicitat.
 http://www.proa.cat/ca/video/video-promocional-les-bodes-del-diable-142.html

Amor i guerra  




Barcelona, 18 de juliol de 1936. El vent de la història canvia la vida de la jove anarquista Valentina Mur. Després que el seu pare resulti mort el dia del cop d’estat contra el govern de la República, ella es veu impulsada a participar en la revolució que esclata a la capital catalana.
Aquesta parella és al centre d’una història apassionant, amb nombrosos personatges principals immersos en intrigues familiars narrades de manera absorbent al llarg de la novel·la, que revela aspectes inèdits de Mercader, un personatge històric misteriós. Atrapats en el sotrac de la guerra, els protagonistes d’aquesta història s’aferraran a l’amor com a via de redempció.Valentina suscita l’atracció del carismàtic jove comunista Ramon Mercader, qui per ordre del dictador soviètic Stalin assassinarà quatre anys més tard el conegut polític Trotski. Ella, però, s’enamora del cosí d’en Ramon, Artur Ramoneda, el primogènit d’una família d’industrials a qui coneix el dia de la detenció del jove com a presumpte simpatitzant de la insurrecció militar.