dissabte, 16 d’abril del 2011

Exposició fotogràfica

Del 5 d'abril al 6 de maig 
Exposició fotogràfica



El poder plasmar un estat d’ànim, una reacció, un moment, una  forma de vida o simplement el tenir l’oportunitat de poder repetir  cada cop que tu vols el visionat d’una imatge que sens dubte pot ser la més important, té un valor incalculable.

Tot això i molt més ha estat la base d’unes jornades que serviran, a través dels seus resultats, per que més enllà d’una exposició, d’una mostra, d’unes fotos, siguin el producte del treball i de l’esforç d’un magnífic grup.

No ha estat fàcil, però tampoc complicat, intens i al mateix temps didàctic; de ben segur que ara paraules com obturador, iso,  profunditat de camp, ràfega, macro, gran angular, longitud focal, mono-peu, ccd…ja no seran desconegudes per a més persones.

L’objectiu ha estat la introducció i aprenentatge sobre la fotografia amb fórmules senzilles per treure el màxim rendiment a les  fotografies aplicant els coneixements més bàsics. Crec que junts hem aprés a mirar i a veure les coses de manera molt diferent  començant des de la base sense complicacions i obtenint un òptim coneixement i bons resultats en diferents situacions; sempre prioritzant l’aprenentatge a través de la pràctica. Aquest curs ha estat adreçat a totes aquelles persones amb un mínim o sense cap  tipus de coneixement fotogràfic i per a tota mena de càmeres (digitals compactes, reflex).

Potser lo millor seria preguntar als protagonistes sobre aquesta experiència en que a través de les seves càmeres han aprés a veure (i no a mirar) amb  propietat totes les coses que ens rodegen per després aportar amb una visió íntima i personal, un toc únic a les   seves imatges.

Per acabar, i per no acaparar el protagonisme que mereixen aquests nous “fotògrafs” en potència, voldria recordar que cada fotografia tot i que depèn de la tècnica, del tipus de càmera, de la llum i altres  coses més que ara no toca parlar-ne, l’hem de visionar primer a la nostra ment per després executar-la amb el cor, segurament cada cop que s’apretarà el disparador, aquesta serà sense cap tipus de dubte per a nosaltres, la millor fotografia del món.
Antolí Ortiz

El passat mes de maig (2010), l’Ajuntament de Roquetes engegava un curs d’iniciació a la fotografia; un curs de trenta hores impartit per  Antolí Ortiz (fotògraf i  cap de programació d’Antena Caro) al Casal de Joves.


Molts de nosaltres no teníem massa idea de com prendre un bon enfoc, no havíem sentit mai a parlar de la regla dels terços i molt menys d’un obturador!
Avui podem dir que tenim unes nocions bàsiques sobre la fotografia.
Hem fet sortides de camp, fotos nocturnes, bodegons, hem treballat els horitzons… Tot això gràcies a la dedicació d’un professor que ens ha guiat, ens ha treballat les fotografies que hem pres i ens ha orientat per veure les coses d’una manera diferent.

Avui us presentem una petita mostra del que ha estat el nostre treball durant el curs.
Esperem que us agradi i us animem a aprendre’n.

NOTA: Dissabte 14 de maig de 2011, s’enceta el nou curs d’iniciació a la fotografia.
Informació i  inscripcions: Ajuntament de Roquetes , 977 501 511

1 comentari:

Brian ha dit...

les fotos son molt, pero molt, boniques. felicitats als "estudiants" !!