diumenge, 14 de novembre del 2010

El tiempo mientras tanto. Finalista del Premi Planeta 2010

La periodista valenciana Carmen Amoraga ha quedat finalista del Premi Planeta 2010 amb la novel·la "El tiempo mientras tanto", que explica les complicades relacions entre una mare i una filla que es queda en coma després d'un tràgic accident de trànsit.

Amoraga ja va quedar finalista del Premi Nadal fa tres anys i l'any 1997 va guanyar el Premi Ateneo Joven amb l'obra "Para que nadie se pierda". La periodista també és autora de títols com "Todas las caricias", "La larga noche" i "Algo tan parecido al amor".

Són moltes les dones que esperen viure una vida de novel·la: la que es casa encara que somia amb retrobar-se amb l'amor de la seva vida al girar el cantó, la nena que creix esperant que el seu veí es fixi en ella, i la convençuda que la seva conquesta creuarà un oceà per buscar-la.

Aquesta és la novel.la de Maria Josep, que pateix un accident just quan ha recuperat el control de la seva vida. I la novel de la seva mare, tan semblants sense voler-ho. I també la de Marga, la seva amiga, que somia per les dues.I la de Fermín, Paco i Joaquín. És la història de totes aquestes persones, unides per llaços d'amitat, d'amor o de família, i que tot i això es converteixen en desconeguts. Només una mirada des de la distància els ajuda a recompondre el seu propi mapa vital. 
Carmen Amoraga ha escrit una novel·la inoblidable.