dissabte, 22 de maig del 2010

Gospel a la Biblioteca de Roquetes

Aquest matí a les 10.30h i fins aquesta tarda a les 18h, s'està realitzant a la Biblioteca un taller de Gospel de la mà del cantant camerunés Emmanuel Djob.


Més de 85 persones s'han aplegat a l' Àrea Polivalent per a gaudir d'aquest magnífica diada musical.





Emmanuel Djob


D'origen camerunès, és mestre i director de corals des dels quinze anys. Realitza estudis musicals a Yaoundi, i participa a la coral de Gospel de l'església del seu barri. Als 25 anys deixa Camerún per anar a estudiar a una de les ciutats culturalment més importants del món: París.
A París continua els seus estudis i realitza les seves primeres actuacions per Europa. Poc després es desplaça al sud on funda amb altres músics la Massilia Gospel Experience, l'escola de Gospel de Marsella, on dóna classes de tècnica vocal, llenguatge del Gospel, cant i instrumentació.
L'any 1996 Emmanuel Djob crea els The Black and White Gospel Singers, un dels grups de Gospel més importants d'Europa, i sens dubte el més creatiu, un grup ple de fusions i mestissatges entre Gospel i músiques modernes (blues, reggae, hip-hop...). Col·labora també amb grups mítics com The Clara Ward Gospel Singers o Golden Gate Quartet.
Amb un domini amplíssim de la tessitura i un gran control del falset, la seva veu esdevé un instrument molt versàtil: càlida i tendre a les balades, potser una mica bluesy en els tempos ràpids. La seva predilecció pel hard Gospel el converteix en un "shouter" d'una presència escènica impressionant.
És fundador de diverses formacions de Gospel i espirituals negres a l'Àfrica i a Europa, com The Black Cross Quartet, The Sinaï's Voices, Bayembi's International, o Gospelize It Mass Choir.

[Font: http://www.tallerdegospel.net]



Gràcies a Jossi Medina i a la Coral Preludi a Caro per haver comptat amb la Biblioteca per a realitzar aquesta activitat.