dijous, 8 d’abril del 2010

"Les Bruixes d'Arnes" de David Martí

Divendres 9 d'abril a les 19.30h a la Biblioteca Municipal de Roquetes

Presentació del llibre "Les Bruixes d'Arnes" de David Martí.

Dues dones, un secret, un únic destí. Una història amb cor i esperança a la Catalunya del segle XVI.



Any 1533. Al petit poble d’Arnes, enmig de la bellesa imponent dels boscos i les muntanyes de Tortosa i Beseit, amb el riu Ebre al fons, la Maria, una jove forta i valenta, dóna a llum a la seva primera filla, la Lluna.


Immensament feliç, l’àvia Magdalena, experta llevadora i ferma defensora dels poders benèfics de la natura, ha volgut donar la benvinguda a la seva néta amb una antiga pregària plena de força i saviesa. Però ha tingut un fatídic descuit: el vell mossèn ha escoltat les paraules i està disposat a arribar on sigui per acabar amb aquesta heretgia.

En créixer, la Lluna serà iniciada en la força dels elements de la natura per la Maria i per un text misteriós, el Llibre de les Essències, un compendi de tots els coneixements màgics i naturals que al llarg dels segles ha passat de generació en generació. Ara, però, mare i filla i tota la seva antiga saviesa corren perill. El fanatisme i la incomprensió s’ha estès per la contrada i les acusacions de bruixeria s’apropen al poble.

Com a dignes hereves del seu llinatge, a la Lluna i a la Maria els pertoca protegir aquest llibre secret i continuar la cadena, per molt que en la seva fugida a Barcelona corrin el risc d’acabar cremades a la foguera.

2 comentaris:

Manel Muntada ha dit...

L’altre dia vaig estar fullejant-lo i pinta bé, deu aconseguir fre vibrar aquella corda nostàlgica interior i a l’hora, la ràbia per saber com varen acabar les coses realment. Per això també fa com cosa llegir-lo... Ja han sortit al nostre País varis llibres sobre bruixes ¿oi? Fa relativament poc un sobre Les bruixes de Viladrau... ¿recordeu?

Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà ha dit...

He començat a llegir el llibre aquest cap de setmana...i sí, pinta molt bé.
La presentació ens va agradar molt a tots, el David va focalitzar-la més en la seva "nova" vida com a escriptor i els motius que l'havien fet abandonar tot el que era fins fa dos anys. En breu penjaré el vídeo de la presentació al bloc.
De bruixes no se'n va parlar massa, però sí de màgia, la màgia de la vida...