divendres, 30 d’octubre del 2009

L' Agenda del Novembre

Ja podeu consultar totes les activitats que us hem preparat per aquest proper mes de novembre.


Si voleu descarregar-vos l'agenda només cal que cliqueu al damunt de la imatge.

Feliç castanyada!

Ja a les portes del cap de setmana de tots sants, des de la biblioteca volem desitjar-vos, malgrat tot, que passeu una bona castanyada i us oferim una petita selecció de llibres i pel·lis de temor, per a halloweenitzar-mos una mica...

A veure si passat tots sants se'n van tots els fantasmes, el de l'atur inclòs!

dijous, 29 d’octubre del 2009

Lo Revister

Un cop més us fem un repàs d'algunes de les revistes que van arribant regularment a la vostra biblioteca, com sempre n'hi ha per a tots els gustos.
Totes les revistes d'informàtica parlen del llançament del nou programa de Microsoft, el Windows 7, mira-te-ho:

Bons consells de moda i salut per als hòmens

Novetats de cine i DVD, el sempre recorrent Leonardo da Vinci i la revista Benzina, sempre provocadora, omplen pàgines de cultura que no us podeu perdre.

Els qui us agrada l'esport ja teniu les últimes novetats en cacera i futbol, per a no perdre detall.


El vostre espai de bellesa i consells, a la Mia i la Cosmopolitan, entre d'altres títols...


L'actualitat política més roent, ja la podeu llegir en els setmanaris d'actualitat, com Tiempo o El Temps
I per als que teniu petits, veniu a buscar Crecer feliz, per a vatros i Tretze Vents, per a ells/es.
I recordeu que... llegir ens fa més grans, encara que siguen revistes!

Contes de l'octubre... adéu

Ja s'ha acabat el cicle de contes de l'octubre, amb tots els sentiments que hem treballat, ja en sabem una mica més. Ahir vam veure la il·lusió, que és un sentiment molt bonic i que el vam descobrir a través de La història d'una llauna.

Com pot ser que una llauna tingue il·lusió per alguna cosa? Si mirem totes les coses que li passen des de que surt de la fàbrica fins que la reciclem... Li passa de tot i més.


Com sempre els dibuixos dels xiquets i xiquetes van donar la nota de color a la tarda de contes de la biblioteca.
Al mes de novembre avancem l'hora de les activitats infantils dels dimecres a les 17,30h. i farem un cicle de jocs...
No us ho podeu perdre!!

dimecres, 28 d’octubre del 2009

UN PETIT ELEFANT QUE ES CONVERTEIX EN UN HEROI

Khan es un pequeño elefante con grandes sueños, uno de ellos es convertirse en un héroe. Este bebé elefante se verá inmerso en una aventura extraordinaria donde tendrá que demostrar que a pesar de su pequeña estatura, su coraje, valor y determinación son enormes. Khan emprende una aventura en solitario para buscar a su desaparecido padre con el sueño de convertirse en un elefante Real para el Rey de Tailandia, que está en guerra con Burma. A lo largo de su camino aprenderá importantes lecciones sobre la amistad, el amor y la confianza e incluso entenderá que la valentía donde más se demuestra es cuando la vida está en juego.El elefante azul es un sincero relato y una conmovedora historia basada en una leyenda clásica tailandesa.
Aquí podeu veure un trailer en versió original, per anar fent dentetes:

dimarts, 27 d’octubre del 2009

ARRIBA HALLOWEEN!!!!

Voleu passar una estoneta de por????, doncs aquí teniu unes quantes novetats per aquests dies de panellets, castanyes, i disfresses terrorífiques...!!!!!
El monstruo murió hace 25 años desintegrado, convertido en cenizas pero no ha sido tan fácil borrar las huellas de aquello que ocurrió en los Cárpatos hace un cuarto de siglo. Seward es adicto a la morfina. Holmwood se ha convertido en un hombre hermético, que nunca superó la muerte de Lucy, el amor de su vida. Jonathan es alcohólico y Mina –quien sigue manteniendo su belleza y juventud intactas— sabe que hace tiempo que su matrimonio hace aguas. Y Van Helsing es tan excéntrico incluso es sospechoso de ser el mismísimo Jack el destripador.Quincey Harker, el hijo de Jonathan y Mina, también tiene problemas. Es estudiante de derecho en la Sorbona por imposición paterna, pero su verdadera pasión es el teatro. En París irá a ver al más reputado actor del momento, el rumano Basarab, famoso y rodeado de misterio. Lo conoce y su relación de amistad con él se hace profunda, con lo que su deseo de perseguir una carrera en las artes escénicas reaparece. Quincey se entera de que una obra llamada Drácula, de un tal Bram Stoker, está en proceso de producción en el West End londinense y decide intentar que su amigo Basarab interprete al protagonista. Cuando lee la obra se da cuenta de que está basada en las vidas de sus padres y sus amigos y decide pedirles explicaciones. Es justo entonces cuando empieza la violenta caza de todos y cada uno de los que participaron en la persecución y muerte del vampiro, un peligro que también amenaza a Quincey y más de lo que él imagina… Pero ¿quién busca venganza? Y ¿por qué después de tanto tiempo?


Bel, amor més enllà de la mort, la nova novel.la per a lectors joves de totes les edats de l'escriptora mataronina Care Santos, publicada per editorial Cruïlla, ja està a les llibreries des del 28 de setembre. La novel.la explica la història d'Isabel, Bel, una noia de 16 anys, que retorna a casa després de patir un greu accident en un parc d'atraccions. Abans d'arribar a la meitat del primer capítol ja se sabrà el gran secret de la protagonista: és morta. A partir d'aquest moment l'història s'articula com un thriller en el qual Bel ha d'esbrinar la causa de la seva mort i les raons per les quals el seu esperit romàn lligat a la terra. Tot això la conduïrà a una història on l'amor i la venjança són les protagonistes.






Els dies perduts, escrita en forma de diari personal, narra les originals recerques de l'Emily per treure l'entrellat de la seva pròpia amnèsia i descobrir què hi fa en un poble on tots els edificis són de color beix i alguns dels habitats es comporten d'una manera ben estranya... En el llibre, la mateixa importància que el text, el tenen el grafisme, el disseny i les il·lustracions que s'intercalen en la narració, sempre en blanc, vermell i negre.


El llibre s'adreça a lectors a partir de tretze anys i també a tots els amants del còmic i les novel·les gràfiques així com els seguidors de la icona Emily.

dijous, 22 d’octubre del 2009

LA VENJANÇA DE LA FONT

Hi havia una vegada...un poble, amb una plaça, i al mig de la plaça una font.
Així començava el conte d'aquesta setmana, i aquests són els dibuixos dels nostres ARTISTES!
Quin us agrada més? Tots són xul.líssims eh?
Si els voleu veure millor els tindrem exposats a la biblio, al vostre espai preferit, l'espai on fem els conta contes!






Vinga, la setmana que ve més contes i més dibuixos!!!!

dissabte, 17 d’octubre del 2009

Centenari de la Congregació Mariana de Roquetes

El passat dissabte 10 d'octubre es va relalitzar a la Biblioteca un Homentage als Pares Jesuïtes.
Els actes es van iniciar amb la conferència "Els Jesuïtes a Roquetes" a càrrec del P. Manuel García Doncel.



Van presidir l'acte, l’Il·lm. Sr. Francesc A. Gas i Ferré, alcalde de l’Ajuntament de Roquetes, l’Excm. i Rvdm. Sr.Xavier Salinas i Viñals bisbe de Tortosa, el P. Lluís Magriñà S.J., provincial dels Jesuïtes de Catalunya i el Sr. Tomàs Barceló, President de la Congregació Mariana de Roquetes.


Tot seguit es va procedir a inaugurar l'exposició "Cent anys d’història de la Congregació Mariana de Roquetes".

divendres, 16 d’octubre del 2009

LO REVISTER

Ens arriben noves revistes, per passar el cap de setmana ben distrets:



Patchwork secrets, El Temps, La revista dels Lunnis....

dimecres, 14 d’octubre del 2009

PREMI LAZARILLO


El llibre recomanat de la setmana!!!EL PRÍNCEP DELS EMBOLICS, amb les il.lustracions de Roger Olmos, obra guanyadora del Premi Lazarillo al millor àlbum il.lustrat.
De vegades, apareix un corb darrer un núvol o darrere d'una cantonada, o en el nostre grup d'amics. Són prínceps dels embolics, experts a complicar les coses.
És a les mans de cadascú que aquests prínceps dels ambolics vagin a enredar la troca en una altra banda!



NOVETATS INFANTILS

Stilton, Bat Pat, Coraline...tornen amb noves i emocionants aventures!!!!




I també nous llibres il.lustrats per passar una bona estona fullejant-los