dilluns, 2 de novembre del 2009

Exposició: "Maus: relat d'un supervivent" d'Art Spiegelman

Del 2 al 16 de novembre a l'Àrea Polivalent de la Biblioteca

Exposició: "Maus: relat d'un supervivent" d'Art Spiegelman




Exposició itinerant per les biblioteques públiques de Catalunya que té per tema la novel·la gràfica d’Art Spiegelman Maus. Relat d’un supervivent, publicada a Nova York entre el 1986 i el 1991 i guanyadora, entre d’altres, del premi Pulitzer (1992), essent l’única obra no periodística que l’ha guanyat.

Maus és la història d’un supervivent dels camps de concentració nazis explicada a través del seu fill, l’autor del llibre, un fil narratiu amb múltiples continguts que evidencia l’exposició: aspectes històrics de l’Europa dels anys trenta i quaranta i de la II Guerra Mundial; aspectes sociològics, quant a les relacions entre diversos grups socials; aspectes psicològics vinculats principalment a la relació pare-fill; qüestions d’ètica, com la justícia o la solidaritat. L’exposició també inclou continguts literaris, i de la novel·la gràfica com mitjà expressiu.



El projecte compta amb la direcció artística dels autors Pere Joan (premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona a la Millor Obra, 1991), i Max (premi nacional de còmic 2007, Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona, 2000 i tres premis a la millor obra el 2007, així com el premi Ignatz als EUA, 1999).


Per més informació podeu consultar la pàgina web d'Activitats de les Biblioteques Públiques de Catalunya.