dimecres, 25 de novembre del 2009

CUINEM????


Cuinetes és la secció de cuina que comparteixen al programa de ràdio El món a Rac1 el reconegut xef Fermí Puig i el periodista Jordi Basté.
D’aquestes trobades setmanals ara en recollim en forma de llibre l’essència: les receptes d’una cuina amb ànima, que vol deixar empremta perquè les generacions més joves en continuïn gaudint.
En aquestes pàgines hi trobareu receptes de tota mena: cremes, sopes, arrossos i pastes; amb ous, patates, verdures, carn, aus, peix i marisc; i també postres. No hi trobareu tècniques enrevessades ni plats impossibles, i aconseguireu uns resultats gustosos i variats que podreu compartir amb il•lusió i satisfacció amb la gent que estimeu.
A Cuinetes també hi ha un recull de les millors receptes dels oients del programa, que comparteixen així amb tots els lectors els seus trucs més personals per elaborar plats d’allò més sorprenents.
I un ingredient que encara farà més bo aquest gran plat: les anècdotes més divertides viscudes per Fermí Puig, un mestre dels fogons, de la comunicació i de la vida.

Recetas muy nutritivas, ideales para los más pequeños, equilibradas y atractivas. Espirales de gallo y beicon, perritos calientes de pescado, mikados de verduras, tortilla de garbanzos, leche frita con mermelada… ideas geniales para hacer la comida atractiva, porque el verdadero problema es que los niños no quieren probar sabores nuevos.


Si t’agrada cuinar però t’hi mires amb el preu a l’hora de comprar, aquest és el teu llibre: un fantàstic recull de més de 150 saboroses receptes per delectar el paladar sense que l’economia domèstica se’n vegi afectada.

L’expert gastrònom i cuiner Pep Nogué presenta a Menjar bé en família per menys de 9 euros plats sans, equilibrats i, sobretot, a bon preu amb els quals sorprendre la família i els amics. Una cuina que es pot fer cada dia, amb productes que es poden trobar a qualsevol mercat o supermercat, i que no requereix tècniques d’alta cuina ni d’impossible elaboració.



Aquest llibre va dirigit tant als boletaires experts com als més esporàdics. Hi trobareu només els bolets que podem trobar a la província de Tarragona, des dels que són comestibles (indicats amb un bolet de color verd) fi ns als verinosos o tòxics (marcats amb un bolet vermell), passant per alguns dels que es poden consumir amb precaucions (bolet ambre). Els grans protagonistes, tot i així, són els bolets comestibles, molts dels quals són realment exquisits però sovint, per desconeixement, són rebutjats pels boletaires. A part de les explicacions adients per distingir-los i saber-ne els noms, tant populars com científi cs, hi trobareu consells culinaris per poder-ne gaudir.