dimecres, 25 de novembre del 2009

Coneixes Lectura Plus?

Tenim a la biblioteca una petita mostra de la nova col•lecció Lectura Plus (lectura +).
Aquesta col·lecció va dirigida especialment a totes aquelles persones amb alguna dificultat visual, llibres amb una lletra més gran per facilitar-ne la lectura, podeu trobar-los a la nostra biblioteca amb el nom Lletra Gran.

T'imagines la vida sense ell?


S’ha acabat la por, s’ha acabat patir, s’ha acabat suportar la vida», escriu la Mercè al seu diari mentre pateix la submissió i la humiliació constants a què la sotmet el seu marit, un home que sense transgredir la llei converteix el dia a dia de la seva dona en un autèntic infern. Trenta anys més tard, en Mateu, el fill del matrimoni, trobarà el diari de la seva mare i descobrirà horroritzat la veritat sobre aquells que li van donar la vida

 
 

Viatges i flors

Viatges i flors és una mostra depuradíssima de la narrativa de Mercè Rodoreda en la seva vena més genuïna: la que sap revelar les pulsions radicals de la vida amb humor o amb cruesa però sempre amb una treballada simplicitat, combinant força inventiva i potència lírica en una veu poètica d’un magnetisme irresistible.

Te deix amor meu, la mar com a penyora

Te deix, amor, la mar com a penyora és un títol ja mític de la
narrativa catalana més recent. Les històries que componen aquest volum les protagonitzen uns personatges al marge de la “normalitat” quotidiana, aquells que no han pogut o no han volgut ser assimilats per les convencions que regeixen el món i que han buscat altres formes de convivència.




El Pont dels jueus

El mestre d’obres Prim Llombard rep l’encàrrec del comte de Besalú de construir un pont fortificat. Malgrat que els habitants de la vila veuen aquesta obra com a providencial, el constructor aviat sofreix els obstacles d’una intriga per afavorir que un altre senyor s’apoderi del comtat. Els conspiradors fan servir tots els seus poders a l’abast per aconseguir el seu objectiu. Confinada al call, la comunitat jueva passa a ser un suport indefugible en l’intent d’aturar aquest atac.El fill adolescent del mestre d’obres, Ítram, es veu abocat als perills d’aquesta lluita pel poder. Però al mateix temps accedeix al món secret dels jueus, on coneix la captivadora Jezabel

El noi del pijama de ratlles


Berlín 1942. La guerra no afecta gaire la vida de Bruno, un noi de nou anys que viu en un barri residencial. Però un bon dia arriba a casa i es troba totes les coses empaquetades: el seu pare, membre de l’elit militar, ha rebut un nou destí i es veu obligat a marxar i instal•lar-se amb tota la família en una àrea rural mig deserta i molt depriment. Bruno s’avorreix i passa els dies obsessionat amb una tanca que s’alça davant la finestra de la seva habitació. Fins que no coneix Schmuel, el noi del pijama de ratlles, que viu a l’altra banda del filferro espinós, Bruno ni tan sol no comprèn que ja no és a Alemanya sinó a Polònia. Tampoc no és conscient del que passa a la vida de Schmuel fins que és massa tard per escapar els horrors que es viuen a l’altre costat de la tanca.