dijous, 8 d’octubre del 2009

Novetats

Passió pels fills, d'Ester Casals
Sovint diem: «jo sóc pare» o «jo sóc mare». Però, ser pare o mare... Què significa? Com ho visc? Què sento? Què em preocupa? Què és el que més valoro? Quins problemes tinc? Què significa educar? Què vull transmetre? Ho faig bé? Com resolc els conflictes que se'm presenten? A qui pregunto quan tinc dubtes?
Mitjançant valuosos testimonis de pares i mares amb fills i filles d'edats compreses entre els 0 i els 6 anys, podem adonar-nos que no hi ha una única manera d'educar, sinó que cada família ha d'anar trobant i construint la seva fórmula, essent capaços d'anar-la adaptant al creixement dels fills i filles i a les circumstàncies que es viuen. La veu d'aquests pares i mares ens permet aturar-nos i reflexionar sobre nosaltres mateixos i com encarem la responsabilitat que tenim envers l'educació dels nostres infants.
El llibre s'adreça a pares i mares, i també a totes aquelles persones interessades en l'educació dels infants.

L'Essència del TAI-TXI-TXUAN de Tew Bunnag

Tew Bunnag, mestre de tai-txi i introductor d’aquesta pràctica al nostre país, explica de manera planera en aquest llibre quins són els orígens i les característiques d’aquest mètode d’entrenament físic i espiritual originari de l’antiga Xina. En el seu desenvolupament al llarg dels segles, el tai-txi ha anat absorbint influències de diverses arts marcials, pràctiques espirituals i mètodes de curació, com el ioga taoista, la filosofia budista i les pràctiques de meditació. En els darrers anys, a més, ha traspassat les barreres culturals i ha arrelat amb molta força als països occidentals, on cada vegada hi ha més gent que busca recursos per afrontar l’estrès i per connectar amb el seu interior. La pràctica del tai-txi ens permet descobrir els efectes de l’energia vital (txi) i ens ajuda a comprendre que els diferents nivells del nostre ésser interactuen constantment, alhora que ens ensenya a viure en harmonia amb l’entorn i a donar un nou sentit a la vida.

Economia a l'abast, de Ramon Morell

Mai com ara les notícies econòmiques havien estat tan presents en les nostres vides. NO hi ha informatiu que no parli de l’augment de la inflació, de la recessió econòmica, de les economies emergents, del desenvolupament sostenible, dels rescats bancaris, de les inversions públiques, de l’evolució dels índexs borsaris, de la crisi. Economia a l’abast és una introducció a l’economia per a no iniciats. Amb el seu estil senzill i planer habitual, el professor Morell ens posa a l’abast una sèrie d’eines per intentar donar resposta a les qüestions elementals del funcionament bàsic de l’economia. “De què s’ocupa l’economia? L’economia té a veure amb un conjunt d’activitats específiques que desenvolupem en la nostra vida diària i social: buscar treball, comprar béns, comprar serveis, demanar crèdits, col·locar els estalvis, pagar els deutes, cobrar factures i, és clar, pagar els impostos. És a dir, un ampli ventall d’activitats orientades a satisfer unes necessitats materials molt concretes i, algunes d’elles, del tot imprescindibles.”

Com mirar la tele sense prendre mal, de Piti Español

A Com mirar la tele sense prendre mal, el guionista Piti Español fa un repàs molt peculiar a l’actualitat televisiva, a les noves tendències de la televisió i a la història recent del mitjà i desenvolupa, en clau irònica i no per això menys precisa, gairebé mig centenar de teories sorprenents que expliquen aspectes bàsics de la comunicació televisiva i que ens permeten entendre com es fa i com es veu la televisió. Des de la Teoria del Celobert (que mira d’explicar per què a la televisió es crida tant), fins a la Teoria del Toblerone (sobre els formats televisius), la del Monzó (sobre si és sexi o no el català que es parla a la petita pantalla), la de l’Hormona Desbocada (sobre les sèries d’adolescents) i la dels Ganivets de Cuina (que respon a l’eterna pregunta de “què és més difícil, fer riure o fer plorar?”) a Com mirar la tele sense prendre mal Piti Español dóna algunes claus per entendre –i si cal, fer– la televisió dels nostres dies.



Vins compartits, del Marcel Gorgori i Josep Roca


El llibre, plantejat de manera didàctica, et descobrirà els colors del vi, com descobrir els olors, quin altre gust et recorda quan el paladeges, quines són les sensacions tàctils experimentes quan passa per la gola, en quina situació és preferible beure’l i quins són els plats recomanats. L’estructura d’aquesta obra està pensada per facilitar l’aprenentatge al lector. No és un llibre per a especialistes ni gourmands. S’ha primat la claredat dels plantejaments per sobre de l’exhaustivitat, tot i que en 18 tastos que recull l’obra, s’hi recullen els principals tipus de vins blancs, els relleus imprescindibles entre caves i xampanys i una selecció emblemàtica dels diversos vins negres. A l’inici de cadascun dels tastos, el lector hi trobarà una fitxa completa amb les caractrerístiques i informacions de consum. És una obra de fàcil maneig i de fàcil localització de les característiques de cada vi.