dimecres, 1 d’octubre del 2008

Contes d'Òpera

Este mes d'octubre hem començat a explicar contes d'Òpera. Es tracta d'adaptacions d'òperes per als xiquets en forma de conte i entremig de l'explicació anem fent audicions de fragments de l'òpera per a entendre els sentiments dels personatges a través de la música: les veus i els instruments.
És una iniciativa del personal de la biblioteca per tal de fer passar un ratet agradable als usuaris i de passada ensenyar a través dels contes un univers desconegut per a ells que és el món de l'òpera i la música orquestral.
La veritat és que ha tingut un començament exitós, sobretot quan en Marc s'ha disfressat del Xiquet dels encanteris, que és l'òpera de Ravel que avui hem explicat.
Un toc màgic de pintura de les mans de Mentxu i la cosa ha quedat a punt per al conte...
El xiquet dels encanteris (L'enfant et les sortilèges) explica la història d'un xiquet que es porta molt malament i trenca les coses, fins al punt que es fa un encanteri per a que els coses puguen parlar i recriminar-li el seu comportament, cosa que fa reflexionar el xiquet i decidix canviar i portar-se millor. La música de l'òpera, tot i estar cantada en francès ens ha ajudat a distingir l'estat d'ànim dels diferents personatges: enfadats, tristos, atemorits, penedits i contents, sense cap traductor: la música té el seu llenguatge.

El públic ha acabat aplaudint, la millor prova que alguna cosa ha anat bé!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona, sou uns cracks. Heu tingut una gran idea!!!