dilluns, 28 d’abril del 2008

25 d'abril del 2008 : 1r Aniversari de la Biblioteca (2a part)

A les 19.30h de la tarda del passat 25 d'abril
i amb motiu del
1r aniversari de la Biblioteca de Roquetes
es va iniciar l'acte
"Parlem de lletres ebrenques".
La presentació de l'acte va anar a càrrec de Sr. Sisco Ollé, regidor de cultura de l'Ajuntament de Roquetes, tot seguit l'escriptor ulldeconenc Manel Ollé, va glossar la figura del poeta tortosí Gerard Vergés.
El company, col·laborador i organitzador d'aquest aquest Emigdi Subirats, fou l'encarregat de fer la presentació i donar el tret de d'inici a un acte inèdit fins al moment : la lectura íntegra, per primer cop en públic, de "L'ombra rogenca de la lloba"del GERARD VERGÉS.
La lectura compartida va anar a càrrec del poeta jesusenc Vicent Pellicer, Xavier Aragó (director del Grup de Teatre Planer de Santa Bàrbara), el poeta tortosí Lluís Martin Santos i Jaume Llambrich (blocaire i editor), l'escriptor campredonenc Emigdi Subirats, Dolors Queralt (regidora de cultura de l'EMD de Jesús), l'escriptora xertolina Francesca Aliern, i les poetesses roquetenques Pilar Alegria i Montse Pallarés.
Tots els assistents van rebre un llibret amb la traducció del poemari de Vergés, "The reddish shadow of a female wolf", tradució a càrrec de l'Emigdi Subirats i disseny d'impressió a càrrec de Jaume Llambrich, editor de la URV. (Gràcies a tots dos per col·laborar tant activament en l'organització de l'acte).

També es va repartir entre tots els assistents un punt de llibre commemoratiu del primer aniversari de la Biblioteca, realitzat per la il·lustradora i companya Mentxu Pérez.
I com no podia ser d'altra manera un fi d'aniversari extraordinari :
recital del cantautor Jesús Fusté
Ningú va quedar indiferent a la qualitat del so de tota la banda, a la bellesa de les lletres, a l'emotivitat del cant, a una excepcional interpretació que ens va deixar a tots amb ganes de tornar-lo a escoltar el més aviat possible.











Finalment des de la Regidoria de Cultura i des de la Biblioteca de Roquetes agraïr la col·laboració i ajuda de totes les persones i entitats que han fet possible la realització d'aquest 1er Aniversari de la Biblioteca Municipal de Roquetes.